Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


V. V. Stedum 1 seizoen 2014-2015 teo verliest van Stedum

Dovnload 24.4 Kb.

V. V. Stedum 1 seizoen 2014-2015 teo verliest van StedumDatum05.04.2017
Grootte24.4 Kb.

Dovnload 24.4 Kb.

V.V. STEDUM 1

SEIZOEN 2014-2015
--------------------------------------------------


TEO verliest van Stedum

VERSLAG VAN SV TEO:
Bij sv TEO zijn momenteel goede ontwikkelingen. In de 1e plaats is het bestuur er in geslaagd om middels een werkelijk sublieme actie veel nieuwe vrijwilligers aan zich te binden, hetzij voor( beter gezegd: achter) de bar, als scheidsrechter of in ander verband. In de 2e plaats wordt het sportcomplex verbouwd: er zullen extra kleedunits worden geplaatst en de Oost-Duitse uitstraling van het complex wordt ook eindelijk aangepakt.
 

TEO volop in ontwikkeling derhalve, maar hoe is de stand van zaken op het veld? TEO denkt dit seizoen, samen met Stedum, goede kans te maken bij de eerste 3 te eindigen, omdat deze klasse zwakker is geworden. Vanmiddag speelden beide clubs tegen elkaar, een wedstrijd, die voorheen nog wel eens bol stond van onverkwikkelijkheden, maar tegenwoordig is het een ontmoeting van jongens, die respect voor elkaar hebben en samen na afloop een biertje drinken. Vooraf was er even wat hilariteit over de aanstelling van J. van Leeuwen als scheidsrechter: het is toch niet “onze “Jan, dachten beide verenigingen, maar het bleek te gaan om de heer van Leeuwen uit Peize, die de overstap heeft gemaakt van jeugd naar senioren.

In het begin een licht overwicht van TEO en in de 8e minuut een schotje van Bas van der Hoek en een paar minuten later een dot van een kans voor Devin van Wijngeeren, die de bal op zijn borst aannam in plaats van in te koppen. Na ongeveer een kwartier spelen moest keeper Robert Majoor voor het eerst redding brengen, maar even later moest hij toch vissen na een foute communicatie in de achterhoede bij TEO: 1-0. TEO bleef de voetballende ploeg, Stedum loerde op de counter en kwam na een half uur spelen op 2-0 door Colstee. Tot aan de rust kon TEO daar nog een kansje van Bas van der Hoek tegenover stellen. Ruststand 2-0 en menigeen vond dat maar een rare stand, inclusief de aanhang van Stedum. TEO voetbalde, Stedum counterde.

Over de 2 helft kunnen we heel kort zijn: TEO valt aan maar heel vaak zonder enige creativiteit, de buitenspelers waren slecht aanspeelbaar, een aantal spelers had weer eens ruzie met de bal. Veel spelers haalden hun normale nivo niet en zo kabbelde de wedstrijd voort. Keeper Boelie de Sturler maakte het nog even spannend door bij een corner de bal even los te laten, maar stond even later paraat bij een 100 % kopkans voor Halbe van der Veen. En Stedum verlaagde zich tot antivoetbal: de ballen werden zonder pardon naar voren geramd in de hoop, dat spits Santing er iets mee kon. Langs de zijlijn werden rake opmerkingen gemaakt: Ze kunnen nog wel een uur doorspelen, maar doelpunten komen er niet meer. En zo geschiedde. Stedum en TEO hebben vanmiddag een zeer armetierige nivo voetbal laten zien, zelfs 5e klas onwaardig en mogen totaal geen aanspraak maken op een voetballende prijs. Trainer Nieborg en Afman kunnen beide onmogelijk tevreden zijn over het voetbal vanmiddag, maar hebben nog genoeg tijd om het nivo op te krikken.

Beide clubs verdienen wel een andere prijs, namelijk een prijs, die verband houdt met sportiviteit en respect. Afgezien van een paar lompe overtredingen, was het een sportieve wedstrijd en dronken de spelers na afloop samen een biertje. En zo’n sfeer na de wedstrijd vergoedt dan wel een beetje de kater, die je als supporter had van het voetbal.

Stedum wint verdiend van VVSV'09 en pakt drie belangrijke punten


STEDUM- De hoofdmacht van VV Stedum heeft zaterdag verdiend gewonnen van VVSV’09 uit Ulrum. De mannen van Leendert Nieborg kwamen voor rust na een prachtige aanval op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Yannick v/d Berg. Direct na rust kwam VVSV’09 op gelijke hoogte na een klutsgoal na een snel genomen vrijetrap van de Ulrumers. Tien minuten voor tijd maakte Diederik Dijk de stand op 2-1. Hiermee pakten de Stedumers drie belangrijke punten en doordat koploper Harkstede in eigen huis onderuit ging tegen SGV zijn de Stedumers de koploper genaderd tot drie punten.
Stedum trainer Leendert Nieborg moest net als in de thuiswedstrijd tegen SV TEO een beroep doen op zijn leider Boelie de Stuler, omdat eerste doelman Wesley de Waal om privé redenen helaas niet beschikbaar was. Ook stond good-old Bard Dekker weer in de basis elf van onze VV Stedum. Bard Dekker heeft eind vorig seizoen kenbaar gemaakt dat hij nu echt een stapje terug wil doen en lekker wil gaan ballen met de ‘toppers van toen’ (Stedum 3), maar tot op heden heeft Bard nog geen minuut gemaakt in het derde eltal. Bard Dekker verving de geblesseerde Harmen Pestman.

De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Stedum had de eerste helft het meeste balbezit, maar VVSV’09 was voornamelijk in de counter een paar keer gevaarlijk. Na een dik half uur maakte de Stedumers het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na een prachtige aanval over veel schijven was uiteindelijk Yannick v/d Berg het eindstation en wist met een schot in de verre hoek de doelman te passeren: 1-0!
Kort voor rust was VVSV’09 nog dicht bij de gelijkmaker maar een schot van randje 16 werd te gehaast naast geschoten.

In de rust hamerde Leendert Nieborg erop dat Stedum gelijk scherp moest beginnen om niet net als in de wedstrijd tegen Rood Zwart Baflo een doelpunt tegen zouden krijgen, wellicht dat de Stedumers dit niet helemaal goed hadden begrepen, want gelijk na rust was het alweer gelijk. 
Een vrijetrap van VVSV’09 werd snel genomen en in plaats van op de vijandelijke doel te schieten, besloot de Ulrumer om een steekpass lang de muur te geven waardoor een speler van VVSV’09 volkomen vrij voor de doelman kwam te staan. De Sturler wist nog wel redding te brengen, maar in de rebound ging de bal er uiteindelijk wel in: 1-1!
Stedum was daarna even de kluts kwijt en bijna stonden de Stedumers al op een achterstand. Een afstandsschot van één van de Ulrumers werd dankzij een knappe redding van Boelie de Sturler tot een corner verwerkt. 
De Stedumers begrepen nu dat er een tandje bij moest om te winnen van VVSV’09. Er werd meer strijd geleverd en er kwamen enkele grote kansen voor de Stedumers, maar met name Diederik Dijk had zijn vizier nog niet helemaal op scherp staan. Doordat Stedum steeds meer vooruit ging voetballen, moesten de Stedumers extra scherp zijn op de snelle counters van VVSV’09. 

Zo`n tien minuten voor tijd kwam Stedum dan toch op voorsprong. Yannick v/d Berg stuurde Jaap Dijkema goed weg. Dijkema kon met zijn voorzet net niet het hoofd van Lubbers bereiken. Via een kopbal van de verdediger van VVSV’09 kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Diederik Dijk. Dijk zijn schot ging via het been van de tegenstander opeens in de andere hoek en hierdoor was de doelman van VVSV’09 verslagen: 2-1!
Stedum speelde hierna de wedstrijd goed uit en werd de technisch begaafde middenvelder Diederik Dijk uiteindelijk de matchwinner. Doordat koploper Harkstede heeft verloren van SGV (2-4) staan de Stedumers nu drie punten achter op de koploper.


Stedum wint opnieuw van SV TEO!


Het eerste elftal van v.v.Stedum wint met 1-3 van buurman Teo, dankzij doelpunten van de gebroeders Dijk! 

Ondanks het feit dat de 'Razende reporter' van Teo wel erg negatief was over de wedstrijd en over de Stedumers, blijft het Tot de dag van vandaag een feit dat Stedum dit seizoen 6 puntjes wist te pakken van de Ten Posters. Gezien het spelbeeld was het zelfs nog verdiend ook! Het vertoonde spel kwam uiteraard niet in de buurt van het tikkie takkie voetbal van Barcelona, maar Teo en Stedum spelen dit seizoen niet voor niets in de middenmoot van de 5e klasse..

Stedum speelt gelijk tegen Rood Geel Baflo!


STEDUM- Het vlaggenschip van onze v.v. Stedum onder leiding van Kapitein Leendert Nieborg heeft al geruim een week het prachtige schip naar de Haven van Stedum teruggebracht. In het spelregelboek van de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schippers Bond) staat het volgende beschreven: “Als het betreffende jachtschip niet voldoende punten heeft binnengehaald om met het betreffende schip om mee te kunnen doen voor promotie naar een hogeren klasse dient de kapitein (in dit geval Leendert Nieborg) het betreffende schip met onmiddellijke ingang naar de terugbasis van het betreffende schip te leiden, zodat in de thuishaven het jachtschip verbeterd kan worden, zodat het in het volgend jachtseizoen hopelijk hoge ogen kan gaan gooien”.
Dit deed Kapitein Leendert Nieborg dan ook.

Dit is dus waar onze prachtige v.v. Stedum mee bezig is. Langzaam toewerken in het huidige seizoen naar het volgende seizoen. Kapitein Leendert zal wel afscheid moeten nemen van 4 bemanningsleden, namelijk Ferdi de Jonge, Andries de Vries, Bard Dekker en Klaas Lubbers die naar verluid het derde elftal van onze v.v. Stedum gaan versterken.

Voor de ploeg uit Baflo stond er zaterdag nog wel het één en ander op het spel. Ten eerste was Baflo bij een overwinning op de Stedumers nog volop in de race voor de 2e periode en speelde de ploeg van Sander Tromp het bekende spelletje: “wie geen gele of rode kaart pakt is een loser!”.

Via deze weg kan ik jullie mededelen dat er zaterdag niet veel losers in het veld stonden aan de kant van Baflo. Uiteraard vonden de voetballers uit Baflo de scheidsrechter echter wel een loser, want wat dacht die scheids wel niet dat hij was!, en het is geen zaalvoetbal!, het is geen tafelvoetbal!, Kom je uit Stedum ofzo! Ben je blind!?, en ga zo maar door.. Het zat de voetballers uit Baflo ook allemaal niet mee.

Maar door al deze tegenslagen was Stedum aanvoerder Ferdi de Jonge wel zo vriendelijk om de voorsprong van Stedum, ook gemaakt door Ferdi de Jonge weer onschadelijk te maken door met een snoeiharde kopbal in het eigendoel de stand weer gelijk te maken: 1-1!
Doordat sinds jaar en dag na januari het speelveld in Stedum niet best is was van het beroemde ‘tikkie takkie’ voetbal van v.v. Stedum ook vandaag weer geen sprake.

Toen de rust was bereikt en de beide ploegen met een 1-1 ruststand het warme kopje thee opzochten waren al een aantal spelers van Baflo geen loser, want ze hadden al een geel kaartje te pakken!

Na rust veranderde het spelbeeld niet zo erg als dat van de eerste helft. Beide ploegen wouden wel voetballen, maar door veel verkeerde keuzes zag het er allemaal niet best uit. 
Toch was er nog wel even een punt van aandacht in dit verslag voor een moment, kort na rust. Baflo aanvoerder die al geen loser meer was (hij had immers al een gele kaart), maakte een harde overtreding op Robbert Slager (vanaf zaterdag te bewonderen met rugnummer 16). Scheidsrechter Kort gaf hem hiervoor nog een gele kaart, waarna automatisch de rode kaart naar voren kwam! Doordat de aanvoerder maar liefst drie kaarten kreeg werd hij automatisch omgedoopt tot ‘Koning’ aanvoerder, dat zijn immers de spelregels van het spelletje: “wie geen kaart pakt is een loser”. Wel werd de Koning aanvoerder vriendelijk verzocht om dit te gaan vieren buiten het speelveld. 

Niet veel later kwam Stedum opnieuw op voorsprong. Uit een corner van de Stedumers kwam de bal voor de voeten van Johan Maring. Maring nam de pal in één keer op de pantoffel en bracht de stand op 2-1! Stedum stond op zijn kop!
Maar gelukkig voor Baflo heeft Stedum de altijd vriendelijke Klaas Lubbers in het team zitten. Lubbers die tijdens de wedstrijd altijd open staat voor een vriendelijke babbel en altijd met twee woorden spreekt. Een beetje de ideale schoonzoon van de trainer.
Klaasie Lubbers kreeg de bal iet wat hard terug gespeeld en Klaasie wou de bal in één keer van eigen helft in het doel van de tegenstander schieten, maar tot grote schrik van Geert Vast raakte Klaasie de bal verkeerd waardoor hij zo in de voeten kwam van de kale spits van Baflo. Deze liet vervolgens Wesley de Waal kansloos en bracht de stand op 2-2. 

Stedum kon in het verloop van de wedstrijd niet profiteren van een man meer situatie en Baflo was nog een enkele keer dicht bij de winnende treffer.
Wel wisten een hoop spelers van Baflo nog een kaartje te pakken, waardoor ze niet voor loser uit gemaakt mochten worden. 

adat de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd, kwam de spits van Baflo er achter dat hij nog helemaal geen kaart had gepakt! Snel rende hij naar de scheidsrechter en zei een hoop stoute woordjes waardoor hij tot tevredenheid van de spits zelf de rode kaart kreeg. Uiteraard een grote opluchting voor de spits!

  • Stedum wint verdiend van VVSV09 en pakt drie belangrijke punten
  • Stedum wint opnieuw van SV TEO!
  • Stedum speelt gelijk tegen Rood Geel Baflo!

  • Dovnload 24.4 Kb.