Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Sporten en afvallen: enkele tips

Dovnload 6.73 Kb.

Sporten en afvallen: enkele tipsDatum23.11.2018
Grootte6.73 Kb.

Dovnload 6.73 Kb.

Sporten en afvallen: enkele tips

Je hoort het telkens opnieuw: om af te vallen moet je bewegen. Een gezond dieet in combinatie met enkele wekelijkse sportuurtjes blijken een gouden succesformule te zijn. Maar van welke sporten val je makkelijk af? En wat is het criterium voor een sport om (snel) afslankend te zijn?Sporten en afvallen: enkele tips

Met welke sporten verbrand je de meeste calorieën? Om een halve kilo lichaamsvet te verliezen, moet je ongeveer 3.500 kilocalorieën verbranden. Daarom maakten we een top 10 op van sporten die uitstekend zijn om af te vallen.

Tip: Sprinten is een heel efficiënte manier om gewicht te verliezen, maar dat kan je meestal niet zo lang volhouden. Als je echt kilo’s wil kwijtraken, blijf je best minstens een half uur sporten.

Tip: je breng al gauw heel wat tijd al sportend door, dus kies vooral ook een sport die je leuk vindt!

Tip: Heb je weinig zelfdiscipline en blijven die loopschoenen vaak in de kast staan? Dan biedt een teamsport een extra voordeel: sociale druk om te gaan sporten.

10 beste sporten om af te vallen


 1. Lopen

Heb je afgetrainde lopers al eens gezien? Geen grammetje vet aan hun lijf! Tijdens een uur lopen verbrand je 650 tot 1.470 kcal, wat van lopen meteen de beste sport maakt om af te vallen. Ook als je gaat joggen tegen een matig tempo, ga je al snel calorieën verbranden. Wandelen is daarentegen minder efficiënt, tenzij je een fikse bergwandeling maakt natuurlijk!

 1. Fietsen/spinning

Als je doorfietst (20 tot 30 km per uur), verbrand je tot 1.300 kcal per uur. Als je elke dag de fiets neemt om je naar het werk of de supermarkt te verplaatsen, zal je al snel merken dat je lichaam wat strakker gaat staan. Ook tijdens de spinning kan je bijna even snel calorieën verbranden.

 1. (Rol-)schaatsen

Net als lopen en fietsen is rolschaatsen een duursport. Tijdens een uurtje rondjes schaatsen rond de schaatsbaan verbrand je al snel 600 kcal. Ook rolschaatsen is een optie!

 1. Aerobics

Fitness en aerobics zorgen gemiddeld voor een verbranding van 350 kcal per uur, maar bij intensieve beoefening kan je dit aantal opschroeven tot 100 kcal. Bij krachttraining zal je echter vet omzetten in spiermassa, dus dat is als beginnende sporter niet de beste methode om af te slanken.

 1. Zwemmen

Rustig baantjes trekken in crawl, rugslag of schoolslag zorgt voor een verbranding van 500 kcal per uur. Niet slecht!

 1. Kanoën, kajakken of roeien

Roeien, in een echt bootje of een roeimachine , is een intensieve sport . Bij een intensief roeitempo verbrand je tot 1.000 kcal per uur.

 1. Squash

Je weet vast al dat squash zeer vermoeiend kan zijn. Je verbrandt er gemiddeld 980 kcal per uur mee en het nog eens leuk en sociaal ook!

 1. Voetbal

Je blijft in beweging tijdens een voetbalmatch. Je bent de ganse match aan het lopen en omdat een gemiddelde wedstrijd anderhalf uur duurt, blijkt voetbal een ideale manier om snel en gezond af te vallen.

 1. Vechtsport

Karate, worstelen, boksen, judo, kickboksen, muay thai, taekwondo en jiujitsu… je verbrandt 500 tot 980 kcal per uur. Een training is dus de perfecte manier om af te vallen!

 1. Tennis, volleybal, basketbal, handbal

Met deze balsporten verbrand je gemiddeld 500 tot 650 kcal per uur. Dat is niet zo veel, maar je speelt in teamverband, wat voor sociale druk zorgt om te gaan sporten. Bovendien lassen de meeste teams trainingen in, en dat is nog een bijkomend voordeel.

---------------------------------Keywords: afvallen sporten, sporten afvallen, sporten om af te vallen, afvallen door sport, duursporten, teamsport, beste sporten om af te vallen, lopen vet verbranden, afvallen met sport, zwemmen afvallen, afvallen met sporten, sporten en afvallen, lopen en afvallen, sport en afvallen, wandelen afvallen

Hoofdkeyword: sport en afvallen

 • Sporten en afvallen: enkele tips
 • 10 beste sporten om af te vallen

 • Dovnload 6.73 Kb.