Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Mclaren toont speciale 570s coupé op chantilly arts & elegance evenement

Dovnload 83.44 Kb.

Mclaren toont speciale 570s coupé op chantilly arts & elegance evenementDatum05.05.2019
Grootte83.44 Kb.

Dovnload 83.44 Kb.McLAREN TOONT SPECIALE 570S COUPÉ OP
CHANTILLY ARTS & ELEGANCE EVENEMENT • McLaren Automotive weer present op tweede editie van Chantilly Arts & Elegance in Frankrijk

 • Unieke, door MSO gebouwde 570S nu al te zien, levering start later dit jaar

 • Legendarische McLaren F1 GTR #05R by César maakt optreden Britse sportwagens compleet

 • McLaren Sports Series nog dit jaar leverbaar in Nederland vanaf € 200.250

McLaren Automotive toont dit weekend het summum van Britse luxe en sportiviteit op het Franse evenement Chantilly Arts & Elegance Richard Mille. Domaine Chantilly, ten noorden van Parijs, vormt het decor van de tweede editie van dit glamoureuze evenement waar twee zeer exclusieve McLaren's te zien zullen zijn. Naast een door McLaren Special Operations (MSO) gebouwde 570S Coupé staat de iconische McLaren F1 GTR by César.
Koolstofvezel

De door MSO aangepaste McLaren 570S Coupé laat verschillende mogelijkheden zien om de auto te personaliseren door de maatwerkafdeling van McLaren, en was eerder dit jaar te zien op het Goodwood Festival of Speed. Het prachtige voorbeeld van modern vakmanschap is gespoten in de kleur Ceramic Grey en beschikt over een groot aantal koolstofvezel carrosseriedelen en opties, waarmee het lichtgewicht karakter van het koolstofvezel chassis extra benadrukt wordt.


Sports Series
De 570S Coupé is het eerste model van de McLaren Sports Series, de nieuwe modellijn van het roemrijke Britse merk waarin sensationele, maar desondanks betaalbare sportwagens vallen. Het geheel nieuwe model met middenmotor beschikt over technologie die uit de racerij afkomstig is maar heeft de focus liggen op dagelijks gebruik en gebruiksgemak. De bijzonder efficiënte 3,8 liter twinturbo V8-motor levert 570 pk en maakt een acceleratie van 0 tot 100 km/u mogelijk in 3,2 seconden. De topsnelheid bedraagt 328 km/u.

Nederland
In Nederland wordt McLaren vertegenwoordigd door Louwman Exclusive in Utrecht, waar de eerste modellen uit de Sports Series nog dit jaar in de showroom te zien zullen zijn. De 570S Coupé is te koop vanaf 227.500 euro (incl. btw en bpm) en kan al geleased worden vanaf 1.484 euro per maand. Levering start nog deze herfst.
De 540C Coupé komt daar begin volgend jaar bij en is er vanaf 200.250 euro, waarmee McLaren rijden voor een geheel nieuwe doelgroep bereikbaar wordt. Ook de 540C Coupé zal via Louwman Exclusive Finance (LEF) voor een zeer aantrekkelijk tarief geleased kunnen worden.

F1 GTR by César
Naast de 570S Coupé in Le Notre Garden van Domaine de Chantilly staat de McLaren F1 GTR by César. Deze auto met chassisnummer #05R is een van de wereldberoemde racewagens die in 1995 geschiedenis schreef tijdens de 24-uursrace van Le Mans. De auto is destijds beschilderd door de bekende Franse beeldhouwer en kunstenaar César Baldaccini.


'Het Chantilly Arts & Elegance evenement biedt plaats aan enkele van de mooiste en meest bekende kunstwerken die de automotive-industrie wereldwijd heeft voortgebracht, en wij zijn er daarom trots op hier voor de tweede keer aanwezig te zijn,'
zegt Paul Mackenzie, algemeen directeur van McLaren Special Operations. 'De unieke combinatie van kunst, mode en de mooiste automobielen is een prachtig decor voor McLaren Special Operations om de 570S Coupé en de F1 GTR by César aan een select publiek te laten zien.'


Pre-Owned
Wie niet naar Frankrijk afreist komend weekend kan in de showroom van Louwman Exclusive langs de A2 bij Utrecht de modellen van McLaren in het echt bekijken. Op de Sports Series moet nog even gewacht worden, maar de 650 S Coupé en Spider, die de Super Series vormen, zijn in diverse kleuren en met diverse opties in de showroom te bewonderen. Daarnaast heeft Louwman Exclusive enkele fraaie Pre-Owned McLarens op voorraad.

Einde
Noot voor de redactie
Over McLaren in Nederland

McLaren Automotive wordt in Nederland vertegenwoordigd door Louwman Exclusive, het adres voor exclusieve auto’s. De McLaren-showroom is gevestigd in Utrecht, direct aan de A2. Het bedrijf maakt deel uit van de Louwman Groep, heeft oprechte passie voor auto's en hanteert de hoogste normen inzake klantenservice.


Over McLaren Automotive

McLaren Automotive is een Britse fabrikant van luxueuze supersportauto’s en is gevestigd in het McLaren Technology Centre (MTC) in Woking, Surrey, Engeland.


Sinds de introductie van het automerk in 2010 heeft McLaren de vooruitstrevende 12C in 2011 en de 12C Spider gelanceerd in 2012.. De in een beperkte oplage gebouwde P1 is in 2013 in productie genomen. Geheel volgens het plan om elk jaar een nieuw model te introduceren, kwam in 2014 de 650S als coupe en spider op de markt. Dit jaar introduceert het merk met de 540C en de 570S de Sports Series. McLaren blijft groeien en liet in 2013 winstcijfers noteren, dit al in het derde jaar van zijn bestaan. Dit kreeg een vervolg in 2014, het derde jaar op rij dat een verkoopstijging viel te noteren met een record van 1.648 auto’s, verkocht via een toegewijd netwerk van distributeurs in elke belangrijke markt.
McLaren Automotive Partners

Om de ontwikkeling en productie van het gamma van innovatieve en zeer gewaardeerde sportauto’s te ondersteunen, is McLaren Automotive partnerschappen aangegaan met bedrijven die op het gebied van gespecialiseerde kennis en technologie wereldwijd toonaangevend zijn. Dit zijn onder meer Akebono, AkzoNobel,

ExxonMobil, Pirelli en SAP.
Ontworpen voor het circuit, ontwikkeld voor de weg

De link tussen McLaren’s Formule 1-auto’s en de auto’s voor de openbare weg is het natuurlijke proces van ervaring, kennis, principes en ontwikkeling. Met vijftig jaar ervaring in de Formule 1 en twintig jaar ervaring in de productie van uitzonderlijke sportauto’s ontwerpt, ontwikkelt en produceert McLaren Automotive de technisch zeer geavanceerde, compromisloze auto’s voor op de openbare weg en het circuit.


McLaren was een van de eerste autofabrikanten die in de afgelopen dertig jaar koolstofvezel (carbon) toepaste in auto’s. Sinds McLaren het carbon chassis introduceerde in de autosport – met de McLaren MP4/1 in 1981 – en vervolgens in de McLaren F1 voor de weg in 1993, heeft het uitsluitend auto’s met koolstofvezel chassis geproduceerd.
Meer informatie over McLaren is te vinden op cars.mclaren.com.

Contact
Wayne Bruce

Global Communications Director | McLaren Automotive Limited


Kantoor: +44 (0) 1483 261067

Mobiel: +44 (0) 7768 132429

E-mail: wayne.bruce@mclaren.com

Amel Boubaaya

European PR Manager | McLaren Automotive Limited

Mobiel: +44 (0) 920 531357

E-mail: amel.boubaaya@mclaren.comDick Braakhekke

Perscontact voor McLaren in Nederland

Mobiel: +31 651 12 44 45

E-mail: Dick@BraakhekkePR.nlMedia website: www.media.mclarenautomotive.com

Facebook: www.facebook.com/mclarenautomotive

Twitter: www.twitter.com/McLarenAuto

You Tube: www.youtube.com/mclarenautomotivetv
 • McLAREN TOONT SPECIALE 570S COUPÉ OP CHANTILLY ARTS ELEGANCE EVENEMENT
 • Legendarische McLaren F1 GTR 05R by César maakt optreden Britse sportwagens compleet McLaren Sports Series nog dit jaar leverbaar in Nederland vanaf € 200.250
 • Einde Noot voor de redactie Over McLaren in Nederland
 • McLaren Automotive Partners
 • Ontworpen voor het circuit, ontwikkeld voor de weg
 • Dick Braakhekke

 • Dovnload 83.44 Kb.