Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Leessuggesties betreffende de omgeving van La Tuilerie

Dovnload 0.75 Mb.

Leessuggesties betreffende de omgeving van La TuileriePagina1/7
Datum10.10.2017
Grootte0.75 Mb.

Dovnload 0.75 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7

Leessuggesties betreffende de omgeving van La Tuilerie

Hieronder vindt u een lijstje met een aantal boeken over de streek waarin wij wonen. We hebben een aantal titels uitgezocht die betrekking hebben op Bourgogne, Saône-et-Loire of op specifieke onderwerpen die over de streek handelen; bij de titels die we daadwerkelijk kennen hebben we ook een (summiere) beoordeling gegeven.

Daar waar mogelijk is de prijs aangegeven (meestal de prijs die wij ervoor betaald hebben) en waar de boeken eventueel beschikbaar zijn of waren.

Uiteraard zijn alle gegevens (prijzen, beschikbaarheid) onder voorbehoud; we proberen de gegevens wel up-to-date te houden, maar we hebben daartoe maar beperkt toegang tot de gegevens.

Voor diegenen die zelf graag rondneuzen in boekhandels die min of meer gespecialiseerd zijn in reisboeken (en soms ook landkaarten) staan hieronder enkele links naar websites van diverse reisboekhandels en van de ANWB.

Wij hebben zelf erg goede ervaringen met

Stanley & Livingstone, Schoolstraat 21, 2511 AW Den Haag, tel. 070 365 7306
http://www.stanley-livingstone.nl/

http://www.zwerftocht.nl/reisboek.htm

https://webwinkel.anwb.nl/published/webshop/categorien/rg-frankrijk.nl.html
Een bijzonder uitgebreid overzicht van reisgidsen, wandelgidsen en landkaarten is te vinden op :

http://www.vakantie-midden-frankrijk.com/reisgidsen-kaarten/bourgondie.php

Als wij aangeven, dat een boek verkrijgbaar is bij de grotere Offices de Tourisme, wordt verwezen naar die van Cluny, Mâcon en Chalon-sur-Saône. Het kantoor in Saint-Gengoux-le-National (met ’s zomers een dépendance in Cormatin) is doorgaans iets minder goed gesorteerd.

Voor boekhandels wordt verwezen naar de grotere zaken (in Cluny zit een redelijk grote boekhandel, “Les Cahiers Lamartine”, en in Mâcon zitten “Cultura” en “L’univers du livre”, allebei met een goede collectie boeken). “L’univers du livre” heeft ook een vestiging in Chalon-sur-Saône.

De Offices de Tourisme hebben doorgaans een goede collectie boeken over de plaats van vestiging. Zo is in Cluny een ruime collectie te vinden over de voormalige abdij daar. Om die reden heb ik verwijzingen naar boeken over Cluny dan ook achterwege gelaten. Hetzelfde geldt overigens voor de winkeltjes die bij een museum of bezienswaardigheid horen.

De betere boekhandels hebben vaak een eigen afdelinkje met boeken over de streek. Doorgaans heet zo’n afdeling “Patrimoine” (= erfgoed).

Tenslotte hebben de winkeltjes waar kranten en tijdschriften verkocht worden (Tabac of Maison de la Presse), maar ook de supermarkten (de hypermarché’s, zoals Carrefour en Auchan zijn doorgaans beter gesorteerd dan de supermarché’s, zoals Intermarché) soms ook wel wat toeristische boeken en wandel- of fietskaarten in voorraad.


1. Reisgidsen :
Algemeen : ik doe even een greep uit het zeer diverse aanbod van reisgidsen, zonder in detail te treden. Een ieder heeft zijn eigen favoriete reisgids; voor de een is dat de ANWB gids, de ander zweert bij Dominicus. Alleen de reisgidsen die we zelf gebruiken, worden wat uitgebreider behandeld.

[1.1] De Groene Gids - Bourgondië en de Jura

Uitgave : Michelin (2006)

Taal : Nederlands

Verkrijgbaar of te bestellen bij de reisboekhandel, waarschijnlijk bij de ANWB, soms bij de grotere Offices de Tourisme hier in de buurt, soms bij een boekhandel hier in de buurt.

ISBN : 978-9-0209-6403-5

Prijs ca. € 17.95Wij zijn zelf nogal gecharmeerd van de Groene Gidsen van Michelin. Onze voorkeur gaat echter uit naar de Franstalige versie (Le Guide Vert - Bourgogne / Morvan - zie [1-2]); die is doorgaans net iets gedetailleerder dan de Nederlandse (en de Engelse - The Green Guide - Burgundy & Jura) vertaling. Het is aan de titel al te zien, dat de Franse versie een kleiner gebied bestrijkt dan de vertaalde uitgaven.

[1.2] Le Guide Vert - Bourgogne / Morvan

Uitgave : Michelin

Taal : Frans

Verkrijgbaar of te bestellen bij de reisboekhandel, waarschijnlijk bij de ANWB, bij de grotere Offices de Tourisme hier in de buurt, bij boekhandels hier in de buurt.

ISBN : 2-06-030705-8

ISSN : 0293-9436

Prijs ca. € 17.95

Deze gids bevat meer informatie dan [1-1], om de eenvoudige reden dat hij alleen Bourgogne (de Morvan ligt in Bourgogne) behandelt.[1.3] Bourgogne - Gabriele Kalmbach

Taal : Nederlands

Prijsindicatie € 15,95

ISBN : 978-9-0209-5470-8Dit is de welbekende Trotter reisgids.

  1   2   3   4   5   6   7

  • 1. Reisgidsen : Algemeen
  • [1.1] De Groene Gids - Bourgondië en de Jura
  • [1.2] Le Guide Vert - Bourgogne / Morvan
  • [1.3] Bourgogne - Gabriele Kalmbach

  • Dovnload 0.75 Mb.