Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


13 – De basis van Google Analytics

Dovnload 127.02 Kb.

13 – De basis van Google AnalyticsPagina1/2
Datum31.10.2018
Grootte127.02 Kb.

Dovnload 127.02 Kb.
  1   2

De basis van Google Analytics

Source: http://www.x-com.nl/over-ons/blog/de-basis-van-google-analytics
De basis van Google Analytics; Wat moet u weten van uw website bezoekers. Als u een website heeft, wilt u graag weten wat hiermee gebeurt. Door middel van het koppelen van Google Analytics aan uw website krijgt u direct inzicht in uw bezoekers. Maar wie zijn deze bezoekers? Hoe komen ze op uw website terecht? Wanneer zijn ze er dan en wat doen ze als ze er zijn? Zodra u antwoord heeft op deze vragen heeft u een aantal waardevolle inzichten in de interactie van uw doelgroep met uw website. Voordat u begint met het analyseren van de belangrijkste basis inzichten selecteert u een periode waarover u de statistieken wilt zien. Rechtsboven in het Google Analytics rapportage overzicht kunt u de periode eenvoudig selecteren.Wie zijn uw bezoekers?
Zodra uw website bereikbaar is voor iedereen wilt u natuurlijk weten waar al deze bezoekers vandaan komen. Voor vragen over uw doelgroep kunt u de belangrijkste gegevens vinden onder het onderwerp doelgroep. Bij het onderdeel overzicht ziet u de algemene statistieken van uw bezoekers. U krijgt een samenvatting te zien van de geselecteerde periode van het aantal bezoeken, aantal bezoekers, paginaweergaven, gemiddeld aantal pagina’s per bezoek, gemiddelde bezoekduur, bouncepercentage en het percentage nieuwe bezoeken.


Om uw afzetgebied en potentiële nieuwe markten te verkennen kijkt u onder Geo en dan Locatie. Hier krijgt u een landkaart met overzicht te zien waar al uw website bezoekers vandaan komen. Maar het meest duidelijke is het overzicht wat onder de kaart wordt vertoond.Mocht uw bedrijf meer lokaal georiënteerd zijn, dan kunt u tot op plaats niveau uw bezoekers bekijken. Boven het schema ziet u een balk met primaire dimensies waarmee u uw segmentatie kunt aangeven.

  1   2

  • Wie zijn uw bezoekers

  • Dovnload 127.02 Kb.